Home
Voetverzorging
Voetverzorgingstips
Reflexzonetherapie
OncoReflex
Voetmassage
Stoelmassage
Hotstone massage
Verwenmoment Vrouwen
Zechsal -magnesium-
Tarieven
Contact
Contactformulier
Privacy Policy

 

   

 

 

 

 

Ruim 3000 jaar geleden werd voetreflexzone massage als therapie toegepast in landen als China, India en Egypte. Reeds toen had men ontdekt dat via reflexpunten op onder andere de voeten, de organen en weefsels van het lichaam op een positieve manier beïnvloed kunnen worden. Stimulatie van reflexpunten op de voeten geeft in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, afvalstoffen worden sneller afgevoerd en blokkades in de energiedoorstroming worden opgeheven. Op deze manier wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam ingeschakeld en dit geeft de meest natuurlijke vorm van herstel.

 

Voetreflexzonetherapie kan een uitkomst bieden bij veel klachten; lichamelijke klachten m.b.t. huid, ademhalingswegen, bloedsomloop, spijsverteringskanaal, urinewegen, geslachtsorganen, hormoonproducerende klieren, zenuwstelsel, spieren, gewrichten en wervelkolom. Bij mensen met psychische klachten zoals stress, slapeloosheid, depressie, burn-out, maar ook bij vage klachten waar geen lichamelijke oorzaak te vinden is.

 

Soms is reflexzonetherapie niet toepasbaar. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er sprake is van een infectieziekte, hoge koorts, acute ontstekingen of tijdens de eerste drie maanden van een zwangerschap.

 

Een eerste behandeling neemt ongeveer 1.5 uur in beslag. Tijdens een intakegesprek komen onder meer uw gezondheid, voedingspatroon en dag-/nachtritme aan de orde. Daarna volgt een ontspannende voetmassage. Vervolgbehandelingen (massages gericht op de klacht) duren ongeveer drie kwartier.

 

Denk er aan uw legitimatiebewijs mee te nemen, alsook de zorgpas van uw zorgverzekering.

 

In de behandelingen wordt de succesformule van Chinflex® geïntegreerd. Het succes van Chinflex® massage ontstaat doordat in een massage twee systemen tot één geheel gecombineerd worden. 1.) de zones op de voeten worden gemasseerd. 2.) de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. De combinatie van deze twee systemen plus het feit dat er hele prettige, ontspannende, intensieve massagetechnieken worden toegepast, maakt de massage tot een weldaad. Na afloop voelt men zich ontspannen, fit en vitaal.

 

Voetreflexzonetherapie is een natuurlijke vorm van genezen en dient ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg.  

Top
2019 Praktijk Rezothera | www.rezothera.nl