Home
Voetverzorging
Voetverzorgingstips
Reflexzonetherapie
OncoReflex
Voetmassage
Stoelmassage
Hotstone massage
Verwenmoment Vrouwen
Zechsal -magnesium-
Tarieven
Contact
Contactformulier
Privacy Policy

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet. U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf aan aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van onderstaande tips. 

 

 

   

 


 


Luister naar uw voeten ...  

 

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

 

Uw voeten wassen ...

 

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijft liever niet te lang in het water met uw voeten, want, hoe vreemd het ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

 

Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème ...

 

Breng vochtregulerende crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen. Dit houdt de huid soepel.

 

Voorkom ingroeiende teennagels ...

 

Ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening -meestal aan de grote teennagel- die zo snel mogelijk moet worden verholpen. De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:

* druk door slecht passende schoenen

* het verkeerd (te kort) knippen van de nagels

* een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie

 

Voorkom problemen bij het nagels knippen ...

 

Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral ook niet te kort. De hoeken mag u zonodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.

 

Verhelp eeltranden aan de hiel ...

 

Wanneer u eeltranden aan de hiel hebt, komt dit meestal doordat u op te kleine schoenen, met een open hiel, loopt. Hierdoor "hangt" de huid min of meer over de rand van de achterzijde van de schoen. Een echt zomerverschijnsel. De "aanwas" van eelt geeft vaak een brokkelige rand. Soms lijkt het een dikke eeltrand, maar bij behandeling blijkt het slechts een dunne eeltlaag te zijn. Voorkom daarom deze eeltrand door het dragen van goede schoenen.

 

Laat kloven behandelen ...

 

Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch was geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, maar dan juist als de huid extra droog is. Je kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen:

* 1x per week de hielen vijlen, in 1 richting

* iedere avond uw voeten insmeren met een goede crème

Overigens: als er echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen! Dit voorkomt veel pijn.

 

Schoenen kopen ...

 

Goede en passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Koop uw schoenen daarom aan het einde van de dag. Uw voeten zijn dan altijd iets meer opgezwollen dan 's ochtends. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoenen en ... voetproblemen. Koop altijd schoenen die direct goed zitten. Schoenen lopen meestal niet uit!

 

Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels ...

 

Heeft u last van een schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte, schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Gebruik deze handdoek eenmalig en was deze op minimaal 60 graden.

Top
2019 Praktijk Rezothera | www.rezothera.nl